strapatzen_logo.png

Cie Mauvais Coton (Fr)

Muës

mues2.jpg

Mues, een circusspel op een hellende draad, biedt ons een fabel in het verstrijken van de tijd.
Moeten we sneller dan de tijd rennen? Moeten we betekenis geven aan elke vorige ademhaling? Of is het nodig om te zoeken naar evenwicht, fragiel, om te proberen moeilijkheden te overwinnen terwijl je mank loopt?
De zwakke maar echte helling van de draad maakt het mogelijk om de realiteit van de permanente obstakels van het leven te verbeelden, terwijl ze voortdurend naar vooruitgang proberen te evolueren.

strapatzen_logo.png

Adriano Cangemi (It)

Nagual

nagual-adriano-cangemi.jpg

Fysiek theater in de lucht.
Een tovenaar begint een lange pelgrimstocht. Hij reist om een heilige plaats te vinden om een tuin te planten. Hij draagt een krachtig zaad met zich mee, een zaad dat zal groeien in de boom van leven en dood, van waaruit de eenzame vogel zal opstijgen naar de hoogste wolken, zachtjes zingend

strapatzen_logo.png

Zirkus Morsa (D,Fr)

La Fin Demain

morsa.jpg

Uitgerust met een houten plank en een kartonnen koker, twee mensen, schipbreukelingen, gestrand op het strand van hun verbeelding, ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen, krijgen voor elkaar vertrouwen.
Samen verliezen en vinden ze evenwicht met behulp van eenvoudige, schijnbaar waardeloze objecten: een plank, een buis, een touw, drijfhout. Hun grenzen verkennend leidt tot een zoektocht naar een gemeenschappelijk evenwicht.

strapatzen_logo.png

Moving Fire Arts (B)

Mystic Fire Theatre

Mystic_Fire_theater.jpg

In dit magische vuurtheater is zowel sprake van spectaculaire choreograferen als een poëtische verhaallijn en scenografie. Deze internationale groep bestaat uit dansers, acrobaten en vuurartiesten, en weet het publiek als het ware met stijl te imponeren.

strapatzen_logo.png

Cirkus in Beweging (B)

Dyne

Dyne.jpg

In DYNE nemen elf acrobaten het op tegen elkaar, zichzelf en de zwaartekracht. Ze brengen een rauwe acrobatische choreografie, zomaar op de straatstenen. De voorstelling gaat over kracht, samenwerking en vertrouwen. In de zeer diverse groep, heeft elke acrobaat zijn eigen sterktes en zwaktes, ze vullen elkaar aan en tillen de groep (letterlijk) naar een hoger niveau.

strapatzen_logo.png

Cie FK (B)

Droomverteller

droomverteller-slider0.jpg

De Droomverteller zal je een droom of wens geven nadat je zelf, via een klein spelletje, hebt gekozen.

Deze droom of wens krijg je als bezoeker mee naar huis. Kinderen leggen de droom onder hun kussen en dan komt de Droomfee heel onverwacht met hun droom...maar....ze mogen de droom aan niemand vertellen voor ze slapen gaan....anders zal de droom niet uitkomen!

Volwassenen krijgen een voorspelling mee over liefde, hun leven, hun familie, hun toekomst…

strapatzen_logo.png

Frank Poelvoorde (B)

Le Passant

Le-passant.jpg

Francois is een Frans, Spaanse, Italiaan met Vlaamse roots..
Hij gaat op zoek naar interacties en speelt die tot waar het uiteraard niet stoort en plots staan een pak kinderen of één extra familie speciaal in beeld! Le Passant is een visuele en interactieve act waar magie, verwondering en improvisatie centraal staan. Hij deelt hartjes uit, strooit hartjes in het rond, blaast zeepbellen uit zijn handen, veegt de straten voor de voeten van de mensen, fietsen en zelfs auto’s, zorgt ervoor dat iedereen piekfijn op het event zich bevindt en vooral, hij deelt kleine intieme momenten uit met groot en klein!

strapatzen_logo.png

Alles loopt op rolletjes (B)

Kermis op rolletjes

kermis op rolletjes.jpg

Speel mee met “Kermis op Rolletjes”! Grensverleggende uitdagingen voor groot en klein. Plezierig om mee te doen. Grappig om naar te kijken.

Programma: Kauwgomballen-spuwen voor beginners, hoger lager zonder Walter, gewichtheffen buiten categorie, kop van jut voor gevorderden vanaf 3 jaar, balletje wip en nog zoveel meer …

(enkel Sint-Pieters-Leeuw)

strapatzen_logo.png

Alles loopt op rolletjes (B)

Tattoo on wheels

tattoo on wheels.jpg

Deze sfeervolle retro-caravan is een “Mobiele Tattoo-studio”! Als je geluk hebt, kiest Tattoo Tine jou uit voor een tattoo! Ze werkt snel, efficient en pijnloos. Nooit gedurfd, nu de kans! Voor jong (-18) en oud (+18).

Keuze uit doodskoppen, dolfijnen, vlinders, rozen, ankers, … Alle cliché’s die een tattooverslaafde kan wensen.  Voor het zetten van een tijdelijke tattoo gebruiken wij airbrush en kan enkele dagen blijven.

strapatzen_logo.png

Roikkuva (Zw)

Ohne Louis

roikuvva ohne_louis_bewerkt.jpg

Humoristisch en expressief. Deze voorstelling is zonder woorden en speelt in een bizarre wereld vol verrassingen. Gedreven door een multi-instrumentale "One Man Band" wordt op een koord met dans en acrobatiek een prachtig verhaal verteld.

strapatzen_logo.png

Gromic (B)

Magomic Show

Gromic.jpg

Welkom in de wereld van magische eenvoud!
Maak plezier als een kind. Lach en blijf lachen!
Ongeacht je leeftijd, waar je ook vandaan komt, Gromic brengt je terug naar die magische onschuldige tijd van verwondering en geluk die je lang verloren had geacht.

strapatzen_logo.png

Cie Mauvais Coton (Fr)

Cubulto

culbuto_bewerkt.jpg

Waar zijn we toe in staat? Onszelf ervan overtuigen dat alles mogelijk is. Onze eigen grenzen verleggen. Ons hart en de elementen uitdagen. En vol enthousiasme het onverwachte en het onbekende tegemoet slingeren. Cie Mauvais Coton vond een compleet nieuwe discipline uit met een instabiele Chinese mast. Bereid je voor op een 360°-voorstelling die ontroert, verbaast en beklijft. Zorg dat je zelf niet zeeziek wordt, want Culbuto betekent zoveel als ‘wiebelventje’.

strapatzen_logo.png

El Goma (D)

The Atari show

atari show.jpg

De meest pure en basale vorm van straattheater is een improviserende eenling die de lach aan de kont heeft hangen. Die kan jongleren met ballen en knotsen. Die kan improviseren met een voorbijlopende hond. Die twee vaders zo ver krijgt een hardloopwedstrijdje met buggy’s te houden. Die passanten weet te veranderen in wild springende dansers. Die kalende mannen over hun achterhoofd mag aaien.
Die man is Goma.

strapatzen_logo.png

Alles loopt op rolletjes (B)

Vertellingen

verteller.png

Een vertelster vertelt gekke, spannende en mysterieuze verhalen van meisjes en jongens, zwervers en wielewaaien, deugnieten en kapoenen, koningen en oude madammekes, prinsessen en wilde beesten kortom mensen zoals jij en ik.
Zet je oren en hart open en laat je betoveren door haar vertelsels.

(enkel Wambeek)